fbpx

Micro content – Effektiv brug af videomarkedsføring

hvad er micro content?

Micro content er (primært visuelt) materiale, der kan ses/opleves og fordøjes på 30 sekunder eller mindre. Og det er netop derfor det er et effektivt middel at bruge i din videomarkedsføring. 

Denne artikel tager udgangspunkt i videomarkedsføring. Men de samme ideer gør sig gældende for tekst, billeder og de fleste andre former for indhold til markedsføring på sociale medier.

Vi holder i gennemsnit opmærksomheden i 8 sekunder, når vi bruger internettet. Dvs. at vi har dårligere koncentrationsevne end en guldfisk – ret imponerende (og lidt skræmmende). Derfor er det uhyre vigtigt at vi fanger folks opmærksomhed og få vores budskab ud på meget kort tid. Man skal være skarp og præcis for at kunne følge med seerne. Ellers når de at forsvinde, før ens video overhovedet er gået ordentligt i gang. Så man skal virkelig være fed, lige fra starten. Det kan man enten være ved at være underholdende, informerende, inspirerende eller en blanding af disse.

videomarkedsføring i Det korte format

Content i korte formater er stødt stigende. folk suger det til sig. Se bare, hvordan tiktok er eksploderet på kort tid. Eller hvor meget stories fylder på instagram og facebook. Der er mange brugere og de suger indholdet til sig, fordi de gerne vil underholdes. Det gode ved denne trend er at folk, der ellers ikke ville blive set, pludselig bliver set af millioner.

Hvis man griber denne bold, kan man virkelig sætte skub i sit social media-game. For der er endnu ikke ret mange der benytter sig af en effektiv og velovervejet markedsføringsstrategi ved brug af micro content. Det er faktisk primært unge mennesker, der gør det af andre årsager og sjældent med en langsigtet strategi. læs mere om andre typer videoer her

Micro Content til videomarkedsføring

Hvornår man skal bruge video i kort format

Du har måske førhen fået lavet en video til din hjemmeside, som også kan bruges på sociale medier. Det er super godt. en smule video er bedre end ingen videoer. Men performede den, som du havde håbet? Gav den det ønskede resultat? Hvis ikke, kan det måske have følt som spild af penge og ressourcer, og måske har du endda tænkt “Video virker ikke for min forretning.” Men det kan sagtens være fordi du ikke har brugt det rigtigt eller at det var det helt forkerte format at bruge.

Med micro content kan du effektivisere din videomarkedsføring. Du kan nemlig lave dine videoer enormt konkrete, så de er tiltænkt en meget specifik målgruppe. Og hvis du har flere forskellige målgrupper, du ønsker at nå ud til, kan man lave en video til hver enkelt målgruppe. Det kan måske lyde dyrt og tidskrævende, men fordi det er så korte og ofte simple videoer, er det slet ikke så slemt igen. Denne slags video er ofte temmelig hurtige at producere. Måske endda overskueligt nok til at man selv kan producere dem. Her er 5 gode råd til dig, der selv vil lave dit content.

Videoproduktion

Et opstillet scenarie

Forestil dig at du vil gøre brug af videomarkedsføring. Du ønsker en video, der viser din virksomhed frem. Den skal fortælle, hvad I tilbyder og hvorfor I er unikke. I har højst sandsynligt mere end et enkelt produkt eller services, så der er lidt at vælge imellem. Denne video tager måsker 1-2 minutter, så kunderne har mulighed for at få ordentligt kendskab til jer og får indsigt i jeres brand.

Den er super flot og lækker. Ligesom i gerne vil have den – men, den performer slet ikke så godt, som i havde håbet. Der er ikke ret mange, der ser den og ikke ret mange flere, der får interesse i jeres virksomhed. En mulig løsning på dette, der meget vel kan skabe et helt andet resultat for din videomarkedsføring, er micro content.

Hvis I i stedet fik produceret en lille video for hver af jeres unikke produkter (eller udvalgte produkter), eller services på 5-30 sekunder hver, der hver især er for nogle forskellige typer. kunne i ramme mere specifikt og på den måde også ramme mere bredt. For vi er meget mere villige til at se en kort video af én ting, der passer til os, fremfor en lang video med 10 ting, hvor kun én af delene har interesse.

På denne måde tiltrækker du potentielle kunder langt mere effektivt.

når det ikke giver mening i videomarkedsføring

Det skal dog lige siges at dette ikke er ment, som at micro content skal erstatte det længere indhold. Micro content kan skabe interesse, men længere indhold kan skabe troværdighed, dybere indsigt og bedre kendskab. Micro content er din appetitvækker i din videomarkedsføring. Man siger at folk skal se et produkt eller brand ca. 9 gange før man køber. Derfor er det vigtigt at have meget at vise med forskellige vinkler, så det griber seerne. Så det kan være den rigtige løsning. Men der er også visse situationer, hvor det ikke er nødvendigt eller at der skal noget helt andet til. Det kommer an på din virksomhed, dens situation og jeres mål. Læs mere om længere indhold, som branded dokumentar her 

Micro content strategi i videomarkedsføring

Det lyder dyrt – men er det også det?

Nu sidder du måske og tænker “Det lyder godt nok dyrt at få lavet så meget video, frem for en enkelt.” Men ofte er det slet ikke så slemt. Ofte falder stk. prisen når du køber videoløsninger samlet. Hvis du bruger den samme virksomhed til at producere dit videoindhold, skal denne virksomhed heller ikke sætte sig ind i dit behov, dine mål og kundegrundlag igen og igen, da alt indholdet vil blive skræddersyet til at passe sammen. Det bliver lige pludselig en strategi i din videomarkedsføring, frem for at få en video, fordi man har hørt at det skulle være så godt.

Du vil højst sandsynligt også se et helt andet resultat på denne måde. Det skal dog lige nævnes at man højst sandsynligt ikke vil se resultater fra den ene dag til den anden. Som så mange andre elementer i markedsføring, tager ting tid. Det gælder også Micro content og videomarkedsføring. Men hvis man er vedholdende og har den rigtige strategi vil man kunne se resultater og det er heldigvis nemt at måle. læs mere om hvorfor video generelt er godt for markedsføring her.

Måske er det noget for dig

Hvis denne type videostrategi har interesse for dig og din virksomhed, er du meget velkommen til at kontakte mig. Så kan vi tage en snak om, hvad du har brug for, og sammen finde en løsning, der passer til dit behov.

kontakt

Mads Waadenseholt - Indehaver

Tlf.: 60 47 57 17

kontakt@mwfilm.dk

Åløkken 13 5750 Ringe

CVR-nr.: 40486275