nicklas_mads_til-hjemmeside_1920_002

10 Råd til din videostrategi

I denne artikel får du 10 gode råd til en simpel videostrategi, som du kan implementere i din markedsføringsplan.

Introduktion til videostrategi

I denne artikel vil vi gennemgå 10 råd til, hvordan man kan lave en simpel videostrategi til sin virksomhed. Nogle af disse tips vil også kunne bruge til andet online indhold end video. Men vi tager her udgangspunkt i videoer. Videoer kan være et effektivt redskab i din markedsføring, da er et effektivt redskab til at informere, underholde og inspirere din målgruppe. Det er selvfølgelig også muligt at gøre på andre måder, men vi mener at, hvis videoerne bliver brugt rigtigt med en langsigtet plan, vil det kunne give gode resultater. Ovenfor kan du se Mads gennemgå og forklare de 10 råd til videostrategi.

Videostrategi råd 1 – Målsætning

 Før du overhovedet går i gang med dit indhold, er det vigtigt at have en klar målsætning med videoerne. Hvad er det du ønsker at opnå med disse videoer? Det kan være for at skabe større brand awereness, skabe salg eller måske uddanne og gøre dine modtagere klogere. Et klart mål vil kunne hjælpe dig med at skabe indhold der er skræddersyet til lige præcis dem, du ønsker det skal ud til.

Videostrategi råd 2 – Kend dit publikum

 At have forståelse for dit primære publikum er sindssygt vigtigt, når du skaber indhold, der skal kunne tale til dem. Derfor bør du overveje ting som demografi, interesser og alt, hvad der kan være relevant hos dine kunder og for dit indhold. 

Videostrategi råd 3: Analyser dit nuværende indhold

Måske har du allerede noget indhold, om det så er video, billeder, artikler, blogs eller noget helt andet, så kan du lære rigtig meget af at se på det og evaluer, hvad der performer godt og hvad der performer mindre godt. Brug denne information til at skabe din næste video. Hvis du slet ikke har noget indhold endnu, må du i starten prøve dig frem indtil du har noget data at kunne trække på her. Dette er ikke en garanteret opskrift – hvis du har noget tidligere indhold, der performede godt, er det ikke sikkert at andet indhold i samme stil vil performe godt. Det er ikke altid til at gennemskue hvorfor noget performer godt og andet ikke gør.

Videostrategi råd 4 – Lav en kalender/tidsplan:

Her skal du altså planlægge dit indhold forud, ved at lægge en langsigtet plan for det. Det vil hjælpe dig med at holde en rød tråd og holde dig organiseret. Dette hjælper også med at undgå at løbe tør for indhold, så man ikke lige pludselig forsvinder fordi man ikke har noget at lægge ud. Vi anbefaler at man sætter sig ned en gang om måneden og laver en plan min. en måned frem og bruger 1 dag om måneden på at klargøre dit indhold. Du kan nemt planlægge uploads på sociale medier som Facebook (kræver virksomhedsprofil), Instagram (kræver virksomhedsprofil) og YouTube.

Videostrategi råd 5 – Gør brug af forskellige video formater

Ikke alle videoer er skabt lige. Forskellige formater virker til forskellige formål. Prøv at mixe lidt mellem de forskellige formater. Det kunne fx være explainer videoer, produkt videoer/demo videoer, kundeudtalelser eller gode historier, der vedrører dit brand. På den måde kan det skabe engagement til at kunderne bliver interesseret i, hvad det næste er – og de forskellige typer videoer kan ramme forskellige segmenter.

Videostrategi råd 6: Optimer din video til SEO

SEO er søgemaskineoptimering og det hjælper med at søgemaskiner, som google nemmere kan få folk til at finde din video. Det ville være ærgerligt, hvis der er brugt meget tid og penge på din video og der så ikke er nogle, der ser den fordi den ikke er til at finde. For at optimere din video bør du lægge relevante keywords i titlen, beskrivelsen og evt. bruge tags. Det er nogle ting, der vil hjælpe søgemaskiner med at gøre din video mere synlig. Det kan være en kompliceret og tidskrævende proces at optimere til søgemaskiner, men der er heldigvis masser af viden online (fx YouTube), der går i dybden med hvordan, og ellers kan det være en god ide at rådføre sig med en virksomhed, der specialiserer sig i SEO – det er ofte pengene værd.

Videostrategi råd 7 – Brug analyse redskaber til at måle dine videoers performance

De fleste videobaserede medieplatforme har analyseredskaber, som hjælper dig med at forstå dataen og indsamle viden, som du kan bruge fremadrettet. Her kan du måle, hvordan dine videoer performer og det vil hjælpe med at forstå om dine videoer taler til dit tiltænkte publikum. Dette giver dig også viden om, hvordan du kan tage bedre beslutninger omkring dit fremtidige indhold. Her er det især en god ide at se efter om det er allerede eksisterende følgere, der ser dine videoer, aldersgrupper, kønsfordeling, men dette afhænger af din virksomhed og hvordan jeres målgruppe ser ud.

Videostrategi råd 8 – Brug call-to-action

Hvis du laver dine videoer og sætter dem op på en måde, der motiverer seerne til at handle er du rigtigt godt på vej. Det kan være at like, dele, kommentere eller klikke ind på et link efterfølgende. Dette vil kunne hjælpe med at skabe salg og/eller awareness omkring dig og dit brand. Giv dine seere en grund til at like, dele eller klikke ind på din hjemmeside. Grunden skal selvfølgelig være værdifuld nok til at de rent faktisk gider at foretage en aktiv handling. Dette gør man ved at skabe videoer, der giver høj værdi for seerne.

Videostrategi råd 9: Promover dine videoer

Man kan selvfølgelig bare uploade sin video og håbe på det bedste. Men for at øge chancen for bedre resultater, bør du også lave nogle kampagner til at promovere dem på sociale medier. På den måde når du også ud til flere mennesker, der måske har interesse i dit brand, som du ikke nødvendigvis kendte til. Der er masser af muligheder på forskellige sociale medieplatforme, der kan gøre det forholdsvist nemt og overskueligt at lave betalte annoncer – her er det igen vigtigt at vide, hvem man vil ud til, så man får mest muligt ud af sine annoncekroner. Det kan være en fordel at se nogle guides i, hvordan man sætter sine annoncer op. Dem er der masser af online. Alternativt, hvis man ikke ønsker at bruge tid på det, kan det også være en god investering at få en professionel virksomhed til at lave annoncerne for en.

Videostrategi råd 10 – Bliv ved med at måle og vurdere dine videoer og din strategi

Virker det? Gør det en forskel? Ved hele tiden at evaluere og justere, bør du langsomt med sikkert kunne se at det går den rigtige vej og at dine videoer bliver ved med at være effektive og hjælpe dig med at opnå dine mål. Det er en langvarig langsom proces, og det kan være svært at knække koden, men du er allerede langt foran mange andre ved at blive ved og holde fast. Det handler også i høj grad om at der er mening bag indholdet, så man ikke bare laver det for at lave det, men faktisk har en målsætning med det. På den måde får du mest muligt ud af din videostrategi.

Opsummering

Disse trin vil kunne hjælpe dig med at få mest muligt gavn at dit videoindhold. Det kan være svært og uoverskueligt at stå med selv, men med en god strategi fra start bliver det en smule lettere. Og hvis du stadig synes at det er for uoverskueligt eller tidskrævende. Jamen så er du mere end velkommen til at tage fat i os, der beskæftiger os med at hjælpe virksomheder med at skabe videoer, der virker. VI hjælper gerne med at producerer videoer på lang sigt og med at lave en videostrategi sammen med dig.

Hvem er MW Film

Vi er en lille virksomhed på Fyn med stor passion for at producere videoer til virksomheder.

Vi elsker at hjælpe andre med at visualisere deres historier og brand. Vores mål er at kunne levere den bedste kvalitet til den bedste pris. Vi laver videoproduktion på Fyn og resten af landet. 

Kontakt os endelig for en uforpligtende snak om dit projekt.

Mandag – Fredag kl. 9.00 – 17.00

professionel dronevideo produktion - boost dit virksomheds salg

    Har du brug for et tilbud på videoproduktion?

    Udfyld formularen her og du vil blive kontaktet af os hurtigst muligt.

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *