Dette simple tip kan spare dig
tusindvis af kroner på virksomhedsfilm

Du kan spare både tid og penge på din virksomhedsfilm

Hvis du arbejder med markedsføring, kan du sikkert nikke genkendende til at de annoncer, der klarer sig bedst indeholder en form for videomateriale. Men det kan ofte være ret dyrt og tidskrævende at få en video klar. Nogle gange skal man bare bruge noget lige nu og her til sin virksomhedsfilm

Det kan også være at du har en ide til en video, men den vil simpelthen være for dyr at udføre, og det er slet ikke de mange penge værd, i forhold til det forventede udbytte.

I en sådan situation vil mange nok bare tænke “Det er bare ærgerligt, så må vi klare os uden video til denne annonce. Men faktisk behøver det slet ikke at være sådan. Faktisk findes der et simpelt trick, som gør at du både kan få videomateriale på den måde, du ønsker, uden at det skal koste meget. faktisk kan det koste helt ned til 100 kr. og nogle gange mindre.

Stock Footage til virksomhedsfilm med hjælp fra MW Film

Stock Footage

Det er et koncept, der hedder stock footage. Stock footage er klip, der ligger tilgængeligt på forskellige hjemmesider, hvor man kan købe dem for en meget lav pris, sammenlignet med, hvis man skulle hyre en til at tage ud og optage en virksomhedsfilm. Det kan virkelig være klip med alt lige fra en timelapse af et motorvejskryds, til et æble, der hænger på et træ, til en helikoptertur over andesbjergene. Der findes et kæmpe udvalg af klip af næsten alt, hvis man leder på de rigtige hjemmesider. Og man kan få lov til at bruge dem til næsten alt – Hvis du skal bruge det til en særlig unik situation kan der også laves unikke kontrakter med selskaberne, der sælger dem. 

Alle og enhver kan uploade sine klip på disse hjemmesider. Dog skal de igennem et kvalitetstjek, før de kommer online. Jeg sælger selv mine private klip, som stock. Der var et tidspunkt, at jeg så mit eget droneklip i en TV-reklame en aften, jeg så fjernsyn, hvilket morede mig en del. Det klip tjente jeg 300 kr. på, så det var nok blevet købt for omkring 500 kr. da hjemmesiderne tjener ved at tage en procentdel af salget.

Så hvis du står og mangler et klip her og nu til din videomarkedsføring af en person, der sidder på en cafe og drikker kaffe, så er der nok omkring et par millioner valgmuligheder i forskellig kvalitet og pris. Mon ikke, der vil være et klip, der matcher det du har i tankerne? Både prismæssigt, og kvalitetsmæssigt.

Løkken den danske vestkyst med bunkere virksomhedsfilm

Nogle af de mest populære stock sider til din virksomhedsfilm

Shutterstock: Denne side har et af de største (hvis ikke det største) udvalg af videoklip og billeder til enhver smag. Man kan købe det samme klip i forskellige opløsninger. Så hvis du kun skal bruge et klip i HD, men det du vil bruge er i 4k, er det ikke et problem. Faktisk er det en smule billigere jo lavere opløsningen er. 

Pond5: En hjemmeside, der minder meget om shutterstock, og som også har et kæmpe udvalg. Jeg synes personligt at layoutet er bedre på denne side. De sælger dog ikke stillbilleder.

Adobe Stock: Dette er Adobes hjemmeside til stock. De sælger ikke kun video og billeder, men også templates til de fleste af deres programmer. Hvis man allerede bruger Adobe pakken, er det utroligt nemt at bruge, da Adobe Stock er integreret i de fleste programmer.

Storyblocks: Dette er nok det mest økonomiske side, hvis man skal have mere end ét klip, da den er abonnementsbaseret. Så du betaler et beløb, hver måned og så har du ubegrænset downloads. Dog kan det svinge en del i kvalitet. Dette er min personlige favorit til køb af klip til virksomhedsfilm.

Artgrid: Samme koncept som storyblocks, dog er kvaliteten lidt højere og det et 200 Dollars om året. Til gengæld er siden ekstrem brugervenlig. Den har nogle rigtige flotte klip, som er oplagt til en masse alsidig videomarkedsføring.

Det er bare med at komme i gang med videomarkedsføring

Det har aldrig været nemmere at bruge videomarkedsføring, Og med dette redskab, kan man bruge det endnu mere flittigt, uden at man skal ud finde en virksomhed til at producere en video for sig.

Ulempen ved dette er dog, at det ikke bliver helt så unikt, som, hvis der bliver lavet en dedikeret video til din virksomhed. Så jeg vil klart anbefale også at få sådan en. Men til de mindre ting, er dette et rigtigt stærkt redskab at gøre brug af til virksomhedsfilm.

kontakt

Mads Waadenseholt - Indehaver

Tlf.: 60 47 57 17

kontakt@mwfilm.dk

Cortex Park 26, 5230 Odense M

CVR-nr.: 40486275