fbpx

kend disse 5 typer video
til virksomheder

Et overblik over 5 forskellige typer video

Der findes mange forskellige videotyper til virksomheder. Langt flere end 5. Og definitionen kan også afvige og blive lidt vag. Men jeg har her forsøgt at overskueliggøre de mest typiske former for videoproduktion jeg arbejder med til dagligt.

Dette vil forhåbentligt hjælpe dig med at få en bedre forståelse for, hvad din virksomhed måske har brug for.

I dette indlæg vil jeg gennemgå disse videotyper:

  • brandingvideo
  • kampagnevideo
  • profilvideo
  • produktvideo
  • rekrutteringsvideo
videotyper, brandingvideo, kampagnevideo, rekrutteringsvideo, produktvideo

 1. type video: Brandingvideo

Den første af de 5 videotyper er brandingvideo. I en brandingvideo handler det hele om virksomheden og dens identitet. En virksomheds brand er folks opfattelse af virksomheden. Derfor kan en video hjælpe med at guide eller styrke folks opfattelse, så det kommer i den retning virksomheden ønsker. En sådan video kan hjælpe jer med at skille jer ud, og give større kendskab til jer. 

Branding er ikke, hvad I fortæller kunderne, men hvad kunderne fortæller andre, når de taler om jeres virksomhed. Derfor står video sjældent alene, men som en del af en større strategi i forbindelse med at brande en virksomhed. Videoen er dog netop et nøgle element i at nå langt ud og kommunikere det i ønsker på meget kort tid. Dette er super vigtigt, da den gennemsnitlige tid en video har til at fange folks opmærksomhed på videoer online, ligger mellem 3 og 7 sekunder.

Derfor skal man være rigtig skarp og er nødt til at have et klart budskab, der let kan kommunikeres og modtages. Her er et eksempel på en brandingvideo lavet for Gerlev Idrætshøjskole:

2. type video: Kampagnevideo

Den anden af de 5 videotyper er kampagnevideo. en kampagne er en markedsføringsstrategi, der er sat i værk til at skulle bruges i en tidsbegrænset periode. Periodens længde er sådan set underordnet og kan variere bredt. Kampagnevideo er et værktøj til at styrke en virksomheds kampagne eller i nogle tilfælde være hele grundstenen i kampagnen. 

Videoen bruges ofte til at formidle hovedbudskaberne. Om de så er simple eller komplekse. Den kan hjælpe med at tale til alle sanserne i kampagnens ånd. Kampagner har ikke nødvendigvis kun direkte salg for øje, men kan også have nogle større budskaber for øje. De kan også have til opgave at informere folk om et budskab. Ofte laver man også en serie af videoer til kampagner, da budskabet går igen, uden at blive gentaget.

Kampagnevideoers fineste opgave er at give seerne en grund til at bekymre sig om emnet og dermed investere lidt af sig selv i det, på den ene eller anden måde. De er dog lavet til en tidsbegrænset periode.

3. type video: Profilvideo

En anden type video er en profilvideo. En profilvideo har et langt mere personligt touch og er en mere personlig fortælling om virksomheden, eller emnet. Det kan være et rigtig godt værktøj, hvis man ønsker at sætte ansigt på udadtil og skabe noget mere personlighed omkring sin virksomhed. 

Det kan hjælpe med at give din virksomhed et mere menneskeligt billede til kunderne, da man ofte har så meget fokus på sine produkter, service eller det man gør, at man ofte glemmer at sætte ansigter på dem, der står bag arbejdet. 

Dette hjælper også med at skabe mere tillid og tryghed til virksomheden, da en profilvideo kan give kunden indtrykket af, at de kender virksomheden. Her er et eksempel på en profilvideo:

4. type video: Produktvideo

Dette er en meget almindelig brugt type video. En produktvideo er en video med fokus på et produkt (surprise!) De har til formål at give en bedre forståelse af netop dette produkt og dermed gøre kunden opmærksom på, at det eksistere og på den ene eller anden måde kan skabe en værdi at købe. Produktvideoer kan være helt nede på jorden og de kan være helt oppe i luften. 

Produktvideoer er ekstremt effektive til at formidle information om et produkt og/eller tale til kundernes følelser, så disse følelser underbevidst bliver associeret med produktet. 

Det er et super godt alternativ eller supplement til en lang og forklarende tekst, og kan både passe ind til ens hjemmeside og sociale medier. Produktvideoen kan virkelig skabe blikfang og skal selvfølgelig vise produktet fra dets bedste side. Det er oftest meget nemmere at vise et produkt, end at fortælle om det. Dette skyldes, at med en produktvideo får du både visuel og auditiv information.

Det er en rigtig god ide at få hjælp til at lave en produktvideo, da det især er alle de små detaljer, der gør det så appetitligt som muligt. Og man vil jo helst have at produktet bliver vist fra den bedste mulige side, så kunden får det bedste mulige indtryk.

Statistik viser at ⅓ hellere vil købe et produkt efter at have set en video, hvilket betyder at en produktvideo kan være med til at give mere salg og profit.

videotyper

5. type video: Rekrutteringsvideo

En mindre kendt type video er en rekrutteringsvideo. Det er ikke nødvendigvis kunder, der skal være fokusset i en video. Nogle gange har virksomheder brug for flere hænder, og nogle gange kan det være svært at finde den helt rigtige kandidat.

I et sådant tilfælde kan en rekrutteringsvideo være en god hjælp, da man måske søger nogle folk i en niche, der måske ikke har kendskab til netop jeres virksomhed, eller virksomhedens ønske om medarbejdere. 

En rekrutteringsvideo skal sørge for at vise, hvor attraktiv en arbejdsplads din virksomhed er. Og på den måde opfordre folk til at søge. Det kan gøres på mange forskellige måder og kommer i høj grad an på, hvem man søger og til hvilken stilling. 

Nogle folk vægter kompetencer, uddannelse og erfaring meget højt. Mens andre i højere grad går op i karisma, smil, og stabilitet. Samtidig spiller det også en rolle for din rekrutteringsvideo, hvilken type,  kandidaten er og hvad kandidaten søger i en arbejdsplads, så man kan lægge vægt på de aspekter.

Andre formater

Der findes også en del andre videotyper, såsom branded dokumentar, testimonials m.f., men disse er de mest almindelige. Nogle gange blander man også genrene. Der er ikke nogle hårde regler omkring disse begreber, men det er nu meget godt at kunne dem, hvis man overvejer at bruge video til sin virksomhed.

Er du interesseret i en af disse 5 videotyper til din virksomhed? Så er du meget velkommen til at kontakte os og få en uforpligtende snak. Vi er nemlig eksperter i at producere videoer til virksomheder, der virker. Om det så er en brandingvideo, kampagnevideo eller noget helt andet, står vi klar til at hjælpe. Vi kan også lave serier af videoer for at ramme forskellige målgrupper med de enkelte videoer.

kontakt

Mads Waadenseholt - Indehaver

Tlf.: 60 47 57 17

kontakt@mwfilm.dk

Åløkken 13 5750 Ringe

CVR-nr.: 40486275