fbpx

Branded documentary
En ny, autentisk form for videomarkedsføring

Først og fremmest: Hvad er en branded documentary? Det er en ny og spændende genre inden for videomarketing, som skaber underholdende, informative og autentiske fortællinger, samtidig med at markedsføre. Formålet med dem er mere eller mindre det samme:

– At skabe opmærksomhed omkring et brand

– At engagere publikum

– At genere og konvertere seere til kunder

Dog er måden det gøres på en del anderledes i forhold til ”normal videomarkedsføring”. Disse er længere end normale reklamefilm – typisk 3-15 min. Hvilket gør dem meget effektive på medier, som YouTube og Vimeo, hvor seerne har det med at se længere videoer. I modsætning fungerer de ikke godt på sociale medier, som fx Instagram, hvor folk forventer videoer på max 1 min.

Det, der fungerer rigtig godt med denne nye type markedsføring er, at de skaber en dybere forbindelse med seerne og giver en oplevelse, der engagerer publikum, frem for de klassiske reklamefilm, hvor man i højere grad forsøger at sælge dem noget.

Med branded documentaries fanger du publikum med en spændende historie, skaber information og fortæller om autentiske menneskelige oplevelser, som derved også underholder og gør et brand mere relaterbart.

Show it, don’t tell it

I stedet for at man fortæller folk, hvorfor netop din virksomheds produkter eller service er god, og hvorfor de skal bruge den, kan man med branded documentaries vise dem en historie om, hvordan det er i den virkelige verden. Det gør det meget mere troværdigt, og føles mindre, som at folk sælger en noget eller blærer sig.

Et eksempel på branded documentary

Jeg har været så heldig at arbejde på et sådant projekt med rejseselskabet, Kilroy.

I 2019 tog jeg sammen med en kollega ud på en 3 måneders rejse for at producere en dokumentarserie. omdrejningspunktet var personlig udvikling, når unge mennesker tager ud at rejse i længere perioder. Det skulle være en autentisk serie, der er ærlig og ufiltreret, men samtidig af høj kvalitet.

Jeg kom i kontakt med rejseselskabet, Kilroy og de elskede konceptet og det passede perfekt til deres 2020 markedsføring, som netop handlede om sabbatår (dette var før covid-19 ramte og satte det hele på hovedet). Derfor blev de vores samarbejdspartner.

Jeg er utroligt glad og tilfreds for at kunne lave den her serie med netop rejsebureauet Kilroy, der fokuserer på unge mennesker.

Det endte ud med at blive en SoMe serie, der består af 8 episoder på ca. 10-15 min, som skal køre på de sociale medier i efteråret 2020.

 

Det bruges oftere end man tror

Flere og flere større virksomheder er begyndt at benytte denne form for markedsføring, da markedet kræver mere og bedre videoer på de sociale medier, og derved stilles der også højere krav til dem, der laver disse videoer. Mange spændende videoer om ægte mennesker og bedrifter er faktisk lagt op på nettet af brands, som på en måde har forbindelse til videoens emne.

Folk er blevet mere kræsne i dag og man skal være super skarp og give dem underholdning, hvis man vil fastholde deres opmærksomhed. Derfor er det ikke længere nok, bare at lave en 30 sekunders reklamefilm. De er glemt kort efter. Derimod kan en film med en fangende historie blive husket længe efter, og det skaber stor værdi på den lange bane.

Branded documentary: kort fortalt

Branded documentary har til formål at publikum efterfølgende vil have mere.

Det er bestemt ikke en form, der altid er den rigtige, men den kan være et rigtigt effektivt værktøj at benytte sig af for nogle virksomheder. Man skal kende sin målgruppe og sin virksomheds identitet godt, når man skal have produceret en sådan film, men hvis det gøres ordentligt, vil det helt sikkert gavne.

Hvis branded documentary lyder, som noget for dig, er du velkommen til at kontakte mig, så vi kan snakke om mulighederne indenfor denne spændende form for markedsføring.

Andre eksempler på branded dokumentare jeg har lavet

 

The Elephant In The Room (2020)
En dokumentar, der dykker ned i menneskerne bag udstoppede dyr og viser processen, der skal til for at få døde dyr til at se levende ud.

Lærke M. Olsen – Judo (2017)
En dokumentar, hvor vi følger judo atleten, Lærke M. Olsen, der arbejder mod sit store mål: at komme til OL i Tokyo

kontakt

Mads Waadenseholt - Indehaver

Tlf.: 60 47 57 17

kontakt@mwfilm.dk

Åløkken 13 5750 Ringe

CVR-nr.: 40486275