Brand dokumentar:
autentisk videomarkedsføring

Hvad er en brand dokumentar?

Brand dokumentar er en ny og spændende genre inden for videomarketing, som skaber underholdende, informative og autentiske fortællinger, samtidig med at markedsføre og styrke dit brand. Formålet med dem er mere eller mindre det samme:

– At skabe opmærksomhed omkring et brand

– At engagere publikum

– At genere og konvertere seere til kunder

Dog er måden det gøres på en del anderledes i forhold til ”normal videomarkedsføring”. Brand dokumentare er længere end normale reklamefilm – typisk 3-15 min. Hvilket gør dem meget effektive på medier, som YouTube og Vimeo, hvor seerne har det med at se længere videoer. I modsætning fungerer de ikke godt på sociale medier, som fx Instagram og TikTok, hvor folk forventer videoer på max 1 min.

Hvad er godt ved brand dokumentar?

Det, der fungerer rigtig godt med brand dokumentar i markedsføring er, at de skaber en dybere forbindelse med seerne og giver en oplevelse, der engagerer publikum, frem for de klassiske reklamefilm, hvor man i højere grad forsøger at sælge dem noget.

Med en brand dokumentar fanger du publikum med en spændende, dybdegående historie, skaber information og fortæller om autentiske menneskelige oplevelser, som derved også underholder og gør et brand mere relaterbart. 
Dit brand er ikke hvad du siger om din virksomhed, men hvad andre siger om din virksomhed.

Show it, don’t tell it

I stedet for at man fortæller folk, hvorfor netop din virksomheds produkter eller service er god, og hvorfor de skal bruge den, kan man med brand dokumentar vise dem en historie om, hvordan det er i den virkelige verden. Det gør det meget mere troværdigt, og føles mindre, som at folk sælger en noget eller blærer sig.

Et eksempel på branded documentary

Vi har været så heldige at arbejde på et sådant projekt med rejseselskabet, Kilroy.

I 2019 tog vi ud på en 3 måneders rejse for at producere en dokumentarserie. omdrejningspunktet var personlig udvikling, når unge mennesker tager ud at rejse i længere perioder. Det skulle være en autentisk serie, der er ærlig og ufiltreret, men samtidig af høj kvalitet.

Jeg kom i kontakt med rejseselskabet, Kilroy og de elskede konceptet og det passede perfekt til deres 2020 markedsføring, som netop handlede om sabbatår (dette var før covid-19 ramte og satte det hele på hovedet). Derfor blev de vores samarbejdspartner.

Netop rejsebureauet Kilroy var en perfekt samarbejdspartner til denne brand dokumentar, da de fokuserer på unge mennesker.

Det endte ud med at blive en SoMe serie, der består af 8 episoder på ca. 10-15 min, som skal køre på de sociale medier i efteråret 2020.

 

Brand dokumentar bruges oftere end man tror

Flere og flere større virksomheder er begyndt at benytte denne form for markedsføring, da markedet kræver mere og bedre videoer på de sociale medier, og derved stilles der også højere krav til dem, der laver disse videoer. Mange spændende videoer om ægte mennesker og bedrifter er faktisk lagt op på nettet af brands, som på en måde har forbindelse til videoens emne.

Folk er blevet mere kræsne i dag og man skal være super skarp og give dem underholdning, hvis man vil fastholde deres opmærksomhed. Derfor er det ikke længere nok, bare at lave en 30 sekunders reklamefilm. De er glemt kort efter. Derimod kan en film med en fangende historie blive husket længe efter, og det skaber stor værdi på den lange bane. Her har du en enestående mulighed for at gå i dybden og lade dit publikum dykke ind i dit univers og blive informeret, underholdt og inspireret.

Brand dokumentar: kort fortalt

Brand dokumentar har til formål at publikum efterfølgende vil have mere.

Det er bestemt ikke en form, der altid er den rigtige, men den kan være et meget effektivt værktøj at benytte sig af for nogle virksomheder. Man skal kende sin målgruppe og sin virksomheds identitet godt, når man skal have produceret en sådan film, men hvis det gøres ordentligt, vil det helt sikkert gavne.

Hvis brand dokumentar lyder, som noget for dig, er du velkommen til at kontakte os, så vi kan snakke om mulighederne indenfor denne spændende form for markedsføring.

Andre eksempler på brand dokumentare vi har lavet

 

The Elephant In The Room (2020)
En dokumentar, der dykker ned i menneskerne bag udstoppede dyr og viser processen, der skal til for at få døde dyr til at se levende ud.

Lærke M. Olsen – Judo (2017)
En dokumentar, hvor vi følger judo atleten, Lærke M. Olsen, der arbejder mod sit store mål: at komme til OL i Tokyo

 

Inspiration

Det er langt fra ethvert scenarie, der kræver at gøre brug af brand dokumentar. Se det, som endnu et redskab i værktøjskassen, der skal bruges, når det giver mening. Der findes mange andre typer reklamevideo, der fungerer bedre i andre situationer. Du kan læse mere om de andre typer video her.

Måske kan det virke en smule overvældende med alle disse forskellige typer video og hvornår de skal bruges. Derfor kan det nogle gange være den rigtige løsning at få hjælp at en professionel. Så kan du være sikker på at få en video, der har den ønskede effekt og er i høj kvalitet. MW Film står gerne til rådighed for at hjælpe dig med at producere videoer til markedsføring, hvad end det er brand dokumentar eller en anden type video. Hvis du derimod gerne vil prøve kræfter med det selv, kan du få lidt inspiration her: 5 råd til din virksomheds videoproduktion

Links til andre blogs om samme emne:

https://www.popvideo.com/blog/how-branded-short-films-and-documentaries-are-transforming-video-marketing

https://www.theventure.tv/branded-documentaries/

https://www.mumbrella.asia/2019/04/are-documercials-the-future-of-branded-content

kontakt

Mads Waadenseholt - Indehaver

Tlf.: 60 47 57 17

kontakt@mwfilm.dk

Cortex Park 26, 5230 Odense M

CVR-nr.: 40486275